Здравейте, колеги! Един странен (поне за мен) проблем с мойта Алфа, потърсих с търсачката но не намерих някой с точно такъв проблем. Заради един неприятен инцидент се наложи да сменя електрониката. Та вчера се прибирам от Благоевград към Пловдив. Още от началото я усещам колата, че нещо не работи като хората - като подам повечко газ и сякаш придърпва/присецва и няма достатъчно мощ. В по-ниските обороти ми се стори доста тромава и след около 3000-3500 се изстрелва изведнъж. На първи светофар в Пловдив като спрях и слушам двигателя и ми звучи като "прегракнал" и доста немощно и мудно потегли колата. Прибрах се успешно (поне това добре). Оставих я да изстине 2-3 часа и отивам после пак да я запаля. Паля - двигателя ми звучи значително по-добре, само дето като я изфорсирам и се чува някакво гъгнене като от гърне и мирише на бензин. Реших да я водя на другия ден (сиреч днес) на диагностика да я закачат да видят какво й е. Тая сутрин я паля да ходя на работа. Оставих я малко да загрее, двигателя си работи нормално изфорсирах я 1-2 пъти и си звучеше добре. На ниските обороти обаче тресеше леко. И идва кулминацията. Потеглям аз, подавам газ и почти никаква мощност, едва едва се качиха оборотите до 1200-1300 и изведнъж рязко падат до 500, колата глъхне/дави и се тресе около 7-8 секунди след което пак си отиват оборотите на 1000. Пак подавам газ - пак същата работа - едва-едва 1200-1300 и рязко до 500. Някой да се е сблъсквал случайно с подобен проблем. То е ясно, че ще се води колата на майстор/диагностика но поне да знам какво да очаквам. Та както споменах съм сменял ECU и МПХ наскоро но колата 2 седмици в градски условия си вървеше нормално.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем с мойта 145'ца
Collapse
X
-
Колега, извинявам се за може би глупавия въпрос но откъде се изключва тоя дебитомер... Още съм доста зеленичък с колите като цяло
Comment
-
Аз го имах същият проблем и се оказа, че при свещите имах насъбрана вода и от там не подава искрата като хората. Свали си капака дето ти е като ренде махни бубините и виж да не се е насабрала вода. Внимавай като завинтваш обратно капака, защото ушите много лесно се чупят.Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщениеАз го имах същият проблем и се оказа, че при свещите имах насъбрана вода и от там не подава искрата като хората. Свали си капака дето ти е като ренде махни бубините и виж да не се е насабрала вода. Внимавай като завинтваш обратно капака, защото ушите много лесно се чупят.и мойта го направи 1-2 пъти,ма отдавна,изчистих при свещите и се оправи
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеВода не,по скоро масло от гарнитурата на капакаи мойта го направи 1-2 пъти,ма отдавна,изчистих при свещите и се оправи
Comment
-
Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщениеА тоя капак на двигателя с обикновена звезда ли се отваря?
Не с торкс-ове. А Mury мойта имаше вода, защото някога е била мита не от друго, а ако му е изписнала гарнитурата нормално и малко да има. Колега виж първо там, че е най-лесно и вероятно ако не....Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
Току що се връщам от двора, малко я поръчкахме със съквартиранта- разкачихме дебитомера, но като че ли няма разлика. Обаче се оказа, че тоя номер със скока от 1200-1300 до 500 го прави само ако подам по-рязко газ, ако и подавам газ лека-полека така, че плавно да се вдигат оборотите се държи горе-долу стабилно. Някой да се с сблъсквал с такова нещо? Иначе поне ми олекна, че няма да се наложи да я дърпам (дай Боже) утре колата до сервиза, че да й вържат на компютър.
Comment
-
Първоначално публикувано от Nyte Покажи съобщениеТоку що се връщам от двора, малко я поръчкахме със съквартиранта- разкачихме дебитомера, но като че ли няма разлика. Обаче се оказа, че тоя номер със скока от 1200-1300 до 500 го прави само ако подам по-рязко газ, ако и подавам газ лека-полека така, че плавно да се вдигат оборотите се държи горе-долу стабилно. Някой да се с сблъсквал с такова нещо? Иначе поне ми олекна, че няма да се наложи да я дърпам (дай Боже) утре колата до сервиза, че да й вържат на компютър.
Колега казахме ти виж този капак на който ти пише туин спарк го махни и виж при свещите да няма вода моята правеше абсолютно същото като имаше вода при свещите. А това като махнеш дебитомера да няма разлика не е на хубаво когато си с него и ти прави даден проблем и след това като го махнеш и няма разлика в работата на мотора при даване на газ, значи не работиAlfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe
Comment
-
колега и аз съм със същия проблем и немога да разбера от какво прави така,бях на елкон и ми казаха ламда сонда,смених е после викат свещи..... тях несам ги сменял защото ми се струва нереално ако свещите недават хубава искра на ниски обороти как ще дават тогава на високи (нат 3000 об.),защото и моита тогава почва да дурпа.колега моляте като прегледат колата и остановят от какво е да споделиш,и аз сам от пловдив.Аз моита е карах в формулата...успех колегаalfa romeo 145 1.6 16v TS 97 120hpsigpic CRASH
145 1.6 16v TS 99
166 2.4 JTD 150(hp)
Comment
-
Първоначално публикувано от D-I-V-A-K-A Покажи съобщениеКолега казахме ти виж този капак на който ти пише туин спарк го махни и виж при свещите да няма вода моята правеше абсолютно същото като имаше вода при свещите. А това като махнеш дебитомера да няма разлика не е на хубаво когато си с него и ти прави даден проблем и след това като го махнеш и няма разлика в работата на мотора при даване на газ, значи не работи
ше ти препоръчам къде да отидеш на ЛС да няма сърдитиПРАВИТЕ ОТСЕЧКИ СА ЗА БЪРЗИТЕ КОЛИ ЗАВОИТЕ СА ЗА БЪРЗИТЕ ШОФЬОРИ!sigpic
Comment
Comment